ما برای ارائه رهبران ارشد بسیار فراتر از تحقیقات برجسته فناوری خود توسعه یافته ایم

مطالب ویژه

تماس با ما

ابزار دقیق اتوماسیون صنعتی

مفهوم کنترلرهای قابل برنامه ریزی PLC

مفهوم کنترلرهای PLC چیست؟

در این مطلب می خواهیم به مفهوم کنترلرهای PLC بپردازیم. اتوماسیون صنعتی دارای بخش هایی است که امور مربوط به انجام فعالیت های هر صنعتی توسط آن انجام و کنترل می شود یکی ‌از این قسمت ها PLC  می‌‌‌باشد. این کلمه مخفف Programmable Logic Controller می باشد که به معنی کنترل‌گر منطقی برنامه پذیر می‌باشد. در واقع در اتوماسیون صنعتی رایانه ای با قدرت بیشتر و به منظور فعالیت های صنعتی طراحی شده است. PLC  به خوبی کنترل تمام مسیر های یک کارخانه  صنعتی که کاملا خودکار  و بدون حضور انسان عمل می کند را کنترل می نماید. کنترلر‌‌های PLC در بخش خط تولید، خط مونتاژ و … که ربات ها و دستگاه ها به صورت خودکار فعالیت می کنند نظارت می کنند و  تمام اعمال انجام شده بر روی PLC به صورت جزء به جزء نمایش داده می شود. نظارت دقیق تمام مسیر تولید یک محصول در کارخانه ها  با وجود اتوماسیون صنعتی و با محوریت PLC موجب شده تا بسیاری از سیم کشی ها در کنترل ها با روش های دستی حذف شود.  پی ال سی یک رایانه است ولی با اندکی تفاوت با رایانه های معمولی که می تواند با برنامه پذیری جریان سیستم موجود در صنایع را به خوبی کنترل نماید و بر خلاف مدار فرمان الکتریکی  منطقی است.

PLC

مفهوم PLC  و کنترل گری آن چیست؟

جایگاه PLC در اتوماسیون صنعتی  چیست؟

سیستم کنترلی که در اتوماسیون صنعتی وجود دارد دارای بخش هایی است که مرکزیت آن با  PLC است. برنامه هایی که برای کنترل وضعیت سیستم خودکار در صنایع در این دستگاه قرار گرفته است به صورت مداوم وضعیت سیستم های خودکار موجود درکارخانه را بررسی می کند. سنسورهایی که در بخش های مختلف دستگاه های خودکار قرار گرفته اند در مقابل تغییرات احتمالی واکنش نشان داده و سریعا به بخش کنترل مرکزی یعنی کنتر‌‌لر های PLC اطلاعات فرستاده می شود و واکنش بعدی توسط این بخش برای سیستم ارسال خواهد شد. این بخش از اتوماسیون صنعتی قدرت اجرا کردن برنامه را نیز دارد و می تواند در دو حالت آنالوگ و یا دیجیتال برنامه های موجود برای یک سیستم را به خوبی اجرا نماید. PLC می تواند از یک برنامه ساده ای که ماشین ها به صورت خودکار انجام می دهند تا کارهای بسیار پیچیده را برنامه نویسی و کنترل نمایند و به جای استفاده از سیستم های قدیمی که ورودی و خروجی ها و پنل های فراوانی همه سیستم کارخانه را بررسی می کرد صرفا با نوشتن برنامه ای ساده تمام مراحل کار تحت کنترل قرار می گیرد.

PLC

جایگاه PLC در اتوماسیون صنعتی  چیست؟

تفاوت سیستم کنترلی PLC با سیستم های قدیمی

سیستم مرکزی PLC به مقدار فراوانی استفاده از سیم ها را برای کنترل سیستم کاهش داده است. این نوع کنترل گر به مقدار زیادی توانسته است مقدار مصرف برق را  کاهش دهد. برنامه های تنظیم شده در پی ال سی به راحتی با کمک سنسور های موجود در سیستم عیب یابی را انجام می دهد و در مقایسه با روش های قدیمی از سرعت و دقت بالاتری برخوردار می باشد. سیستم کنترلی PLC برای تغییر در برنامه های کنترلی خود نیاز به تغییرات در سیم ها و افزایش و کاهش پنل ها در سیستم کنترل خود ندارد و تنها با نوشتن برنامه و اضافه کردن آن به سیستم  می تواند تاثیر خود را در اتوماسیون صنعتی بگذارد. در تابلو های قدیمی کنترل کننده سیستم های صنعتی استفاده از رله، شمارشگر و ساعت های تنظیم شده و انواع مبدل ها بسیار زیاد بود ولی در پی ال سی ها سیم بندی ها و وسایل جانبی تابلو ها بسیار کم شده است. بازدهی کار به دلیل دقت در سیستم پی ال سی و سرعت بالای آن  افزایش یافته است. اتوماسیون صنعتی جایگزین روش های سنتی در صنایع می شود و  در کنار آن نیاز به  تجهیزات جدید برای نگهداری و کنترل این سیستم نیز وجود خواهد داشت کنتر‌‌لر های PLC  از این نوع تجهیزات می باشند.

PLC

تفاوت سیستم کنترلی PLC  با سیستم های قدیمی

برچسب ها: اتوماسیون صنعتی،کنترلر‌‌های PLC،اتوماسیون،ابزار دقیق،برق صنعتی

استراتژی پایش

ما یک دیدگاه طولانی مدت و پایدار داریم.
ما همواره به مشتریانمان احترام می گذاریم.
ما همگی بازیکنان یک تیم هستیم.
ما همکاران خود را توسعه میدهیم.
ما نوآوری های پیشرفته ای را توسعه می دهیم.
ما به گسترش کسب و کار والا تر می اندیشیم.
و ما به خودمان احترام میگذاریم.

شبکه های اجتماعی

تماس با ما